Bouwkundig onderzoek  is het opmeten en vastleggen van de fysieke kenmerken van een gebouw of terrein. Deze informatie kan worden gebruikt om tekeningen, modellen en rapporten te produceren die kunnen worden gebruikt in het ontwerp- en bouwproces.

Er zijn veel verschillende soorten bouwkundige studies, maar ze hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke elementen. Onderzoeken beginnen meestal met een gedetailleerde studie van de bestaande situatie, waarbij afmetingen worden gemeten, foto’s worden genomen en gegevens worden verzameld over bouwmaterialen en afwerkingen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om tekeningen of modellen te maken die door architecten en ingenieurs tijdens het ontwerpproces kunnen worden gebruikt.

Een goed bouwkundig onderzoek levert nauwkeurige en actuele informatie die kan worden gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen over het ontwerp en de bouw van een gebouw. Het is een essentieel instrument voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelingsproces, van architecten en ingenieurs tot ontwikkelaars en planners.

Een bouwkundig onderzoek kan worden gebruikt om:

– De staat van een gebouw beoordelen

– Gebreken en mogelijke oorzaken vaststellen

– Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden plannen

– Beslissingen nemen over de verbouwing of sloop van een gebouw

– Assisteren bij het ontwerp van nieuwe gebouwen

Bij BAVDS doen we alles graag in overleg met onze klanten en nemen we de tijd om al onze diensten netjes en gericht uit te voeren. De klant staat op ieder moment in het middelpunt en betrekken we u in het proces, zo weet u waar we mee bezig zijn en wat u van ons mag verwachten. We staan u graag te woord over al uw vragen of opmerkingen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.