Een bouwkundig rapport is een document waarin de staat van een pand en de belangrijkste onderdelen ervan worden beschreven. Het bouwkundig  rapport bevat informatie over de geschiedenis en het ontwerp, plus eventuele gebreken of schade die aanwezig kunnen zijn in de structuur. Het kan ook informatie bevatten over renovaties, veranderingen aan het pand en plannen voor toekomstig onderhoud. Het kan van pas komen bij de verkoop en aankoop van onroerend goed, maar kan ook worden gebruikt voor herfinancieringstransacties of hypotheekwijzigingen. Nadat een van onze inspecteurs bij u is langs geweest voor een inspectie krijgt u van ons dit bouwkundig rapport opgestuurd. Hierin staat alle informatie die u nodig zult hebben voor bijvoorbeeld de koop of verkoop van een woning.

De kosten van een bouwkundig rapport kunnen sterk variëren, gelukkig voor u worden deze kosten op voorhand van de inspectie vastgesteld, zo weet u wat onze inspectie u zal gaan kosten. Afhankelijk van de omvang en reikwijdte van het project. In het algemeen geldt: hoe groter en complexer het project, hoe hoger de kosten van het rapport. Er zijn echter een aantal factoren die de kosten van een bouwkundig rapport kunnen beïnvloeden:

– Het type rapport dat nodig is (bijv. haalbaarheidsstudie, conceptontwerp of bouwtekeningen)

– De mate van detail in het rapport

– De complexiteit van het project

– De locatie van het project

– Het tijdsbestek voor het project

Bij BAVDS doen we alles graag in overleg met onze klanten en nemen we de tijd om al onze diensten netjes en gericht uit te voeren. De klant staat op ieder moment in het middelpunt en betrekken we u in het proces, zo weet u waar we mee bezig zijn en wat u van ons mag verwachten. We staan u graag te woord over al uw vragen of opmerkingen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.