Bouwkundige keuring is een proces dat door de gemeente wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle gebouwen in de stad aan de vereiste veiligheidsnormen voldoen. De inspecteurs controleren op structurele gebreken, brandgevaar en andere potentiële risico’s die een gevaar kunnen vormen voor de bewoners van het gebouw.

Als er problemen worden gevonden, zal de gemeente actie ondernemen om deze problemen te laten verhelpen. Dit kan inhouden dat de eigenaar van het gebouw wordt gelast reparaties uit te voeren, of in sommige gevallen dat het gebouw wordt gesloopt.

Regelmatige bouwinspecties dragen bij aan de veiligheid van de Amsterdamse gebouwen en beschermen de bewoners van de stad.

Een bouwkundige keuring moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional die de vaardigheden en ervaring heeft om mogelijke problemen te identificeren en oplossingen aan te dragen. De taxateur zal het pand gewoonlijk eerst van buitenaf inspecteren, op zoek naar tekenen van structurele schade of beweging. Vervolgens zal hij een meer gedetailleerd onderzoek binnenin het pand uitvoeren, waarbij hij de staat van de muren, vloeren, plafonds, ramen en deuren beoordeelt.

Bij BAVDS doen we alles graag in overleg met onze klanten en nemen we de tijd om al onze diensten netjes en gericht uit te voeren. De klant staat op ieder moment in het middelpunt en betrekken we u in het proces, zo weet u waar we mee bezig zijn en wat u van ons mag verwachten. We staan u graag te woord over al uw vragen of opmerkingen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.